סוגי ויזות לויאטנם

בחלק זה אנחנו מפרטים את הסוגים השונים של הויזות לויאטנם שרלוונטיות לישראלים. קיימים מספר סוגים שונים של ויזות, ולכן סוג הויזה הדרוש לטיול משתנה לפי סוג הטיול, משך הזמן, ומסלול הטיול.

אפשר לחלק את סוגי הויזות לויטאנם לפי 2 מאפיינים:
1. לפי מטרת הנסיעה, אשר תיהיה אחת מה-3 הבאות:

  • ויזת תיירות
  • ויזת עסקים
  • ויזה למטרות אחרות (לדוגמא חתונה או טיפול רפואי)

 

2. לפי משך השהות הרצויה בויאטנם, ועל פי מספר הכניסות האפשריות למדינה. יש חלוקה ל 4 סוגי ויזות:

  • ויזות לכניסה חד פעמית:
    • ויזה לויאטנם לכניסה חד פעמית המאפשרת שהייה של חודש אחד. הויזה הזאת אינה מאפשרת לצאת ולחזור לויאטנם, ולמעשה תצטרכו לעזוב אותה בתוך חודש ללא אפשרות לחזור ללא ויזה נוספת.
    • ויזה לויאטנם לכניסה חד פעמית המאפשרת שהייה של שלושה חודשים. הויזה הזאת אינה מאפשרת לצאת ולחזור לויאטנם, ולמעשה יש לכם 3 חודשים לטייל בויאטנם, וכאשר תצאו מויאטנם לא תוכלו לחזור אליה ללא ויזה נוספת.

 

  • ויזות לכניסה רב פעמית:
    • ויזה לויאטנם לכניסה רב פעמית המאפשרת שהייה של חודש אחד. במסגרת החודש הזה, תוכלו לצאת ולהיכנס לויאטנם כפי רצונכם. שימו לב שעליכם לצאת מויאטנם עד תום החודש, ולא תוכלו לחזור אליה ללא ויזה נוספת.
    • ויזה לויאטנם לכניסה רב פעמית המאפשרת שהייה של עד שלושה חודשים. במסגרת הזמן של שלושת החודשים תוכלו לצאת ולהיכנס חופשי לויאטנם. לאחר שלושה חודשים תצטרכו לעזוב אותה סופית, ותוכלו לחזור אליה רק עם ויזה חדשה.

 

 

איך סופרים את ימי השהות בויאטנם?

כאמור, הויזה מאפשרת לכם שהות של חודש או שלושה חודשים בויאטנם. איך מחשבים את הימים האלה? כאשר מזמינים ויזה לויאטנם, יש לציין את תאריך ההגעה לויאטנם. שימו לב- אם ההמראה והנחיתה שלכם אינן באותו היום, יש לציין את תאריך הנחיתה ולא את תאריך ההמראה. לדוגמא, אם אתם טסים לויאטנם בשעה 22:00 בתאריך 5 בינואר, ותנחתו בויאטנם בשעה 02:00 בתאריך 6 בינואר, עליכם לציין את ה 6 בינואר כתאריך הנחיתה שלכם.
מתאריך ההגעה לויאטנם שרשום בטופס שמילאתם, אתם מקבלים אשרת כניסה לחודש או שלושה חודשים (לפי ההזמנה). לדוגמא, אם ציינתם שתגיעו בתאריך 6 בינואר, אז ויזה לחודש אחד תאפשר לכם להישאר עד ה 6 בפברואר בויאטנם, וויזה לשלושה חודשים תאפשר לכם להישאר עד ה 6 באפריל בויאטנם.

 

הסבר על תאריכי הכניסה והיציאה

בטופס בקשת הויזה, עליכם לציין מהו תאריך ההגעה לויאטנם, ומתאריך זה תקבלו ויזה לחודש או לשלושה חודשים. שימו לב- לא תוכלו להיכנס לויאטנם לפני התאריך שאותו ציינתם. עם זאת, תוכלו להיכנס לויאטנם אחרי התאריך הזה, אך בכל מקרה, עליכם לעזוב את ויאטנם לפני התאריך שמצויין בויזה שלכם. התבלבלתם? הדוגמא הבאה תבהיר לכם את העניין. אתם מתכננים לעלות על טיסה לויאטנם בתאריך 5 בינואר, אך תנחתו בויאטנם רק בתאריך ה 6 בינואר. לכן, עליכם להזמין ויזה ולציין בתאריך ההגעה 6 בינואר. נניח שהזמנתם ויזה לחודש אחד, הויזה תאפשר לכם להיות בויאטנם עד ה 6 בפברואר. נניח ואתם רוצים להיכנס לויאטנם לפני ה-6 בינואר, עליכם להוציא ויזה חדשה כי הויזה שהוצאתם לא מאפשרת להיכנס לפני ה 6 בינואר. נניח והטיסה שלכם התעכבה בשבוע ואתם נוחתים בויאטנם ב 13 בינואר. אין עם זה בעיה, הויזה שלכם מאפשרת לכם להיכנס גם לאחר התאריך שאותו ציינתם בטופס. אך עם זאת, תאריך העזיבה שלכם הוא עדיין ה 6 בפברואר, ולכן על אף שנכנסתם לויאטנם “באיחור”, עליכם לצאת ממנה עד לתאריך המקורי.

 

האם הימים שבהם יוצאים מויאטנם, נחשבים לימי שהייה?

שאלה שעולה הרבה – במידה והזמנתי ויזה ל-3 חודשים עם כניסות מרובות, האם כאשר יצאתי מויאטנם, הזמן עדיין נספר? או שהוא נספר רק כאשר אני בתוך ויאטנם?
התשובה לשאלה הזאת היא פשוטה- הויזה מאפשרת לכם לשהות בויאטנם 3 חודשים שמתחילים מהתאריך שאותו מילאתם בטופס. במסגרת 3 החודשים האלה, תוכלו להיכנס ולצאת מויאטנם כרצונכם, אך עליכם לעזוב אותה סופית לפני התאריך האחרון, ז”א לפני תום 3 חודשים מהתאריך שמצויין בטופס שלכם. לא משנה כמה זמן הייתם מחוץ לויאטנם, עליכם לעזוב אותה לפי התאריך המקורי.

 

סוגי הויזות השונים שניתן להוציא לויאטנם

החל משנת 2015, ויאטנם מאפשרת להוציא 20 סוגים שונים של הויזות. אנחנו מפרטים למטה על סוגי הויזות הנפוצים:

ויזה תיירותית לויאטנם (ויזה DL) – מאפשרת כניסה לויאטנם למטרת תיירות לתקופת זמן של מקסימום 3 חודשים. מאפשרת בחירה בין כניסה בודדת לויאטנם ובין כניסות מרובות לויאטנם.

ויזת לימודים לויאטנם (ויזה DH) – הויזה נחוצה למי שנוסע לויאטנם למטרות של לימודים או הכשרה מקצועית. משך הויזה הוא עד לשנה.

ויזת עסקים לויאטנם (ויזות LV1, LV2, DN, DT) – מי שטס לויאטנם למטרת עסקים יכול לבחור בין מספר סוגי הויזות האלה. לפירוט נוסף על ויזות עסקים לויאטנם, שלא דרך Visa On Arrival, אפשר לפנות לשגרירות ויאטנם.

קיימים סוגים נוספים של ויזות (כאמור יש כ-20 סוגים שונים), אך רובם אינם רלוונטים לישראלים. הויזות שרלוונטיות לישראלים הן הויזות הנ”ל, וויזה בהגעה, Visa On Arrival

 

ויזה לויאטנם בהגעה, או באנגלית – Visa On Arrival (VOA)

ויזה בהגעה, או Visa On Arrival, נכנסה לתוקף בויאטנם על מנת לקצר זמנים ולחסוך עלויות למטיילים אשר רוצים להגיע לויאטנם. דרך זו נחשבת פשוטה וזולה יותר על מנת לקבל ויזה לויאטנם, והיא מתאימה לרוב האנשים שרוצים להיכנס לויאטנם.
במקום להגיע לשגרירות ולבצע שם את תהליך קבלת הויזה, Visa On Arrival מאפשרת לכם לקבל מסמך רשמי חתום על ידי מחלקת ההגירה של ויאטנם. המסמך הזה מהווה אישור על כך שהוצאתם ויזה, והיא מחכה לכם בשדה התעופה של ויאטנם. למעשה, מבחינה חוקית, למסמך הזה יש את אותו התוקף כמו של הויזה שתקבלו בשגרירות ויאטנם בישראל או במדינה אחרת.
ברגע שמגישים את הבקשה לויזה בהגעה, משרד ההגירה של ויאטנם מתחיל לעבוד על בקשת הויזה שלכם. התהליך לוקח שני ימי עסקים, ובסיומו תקבלו למייל שלכם את האישור הרשמי, עם החותמת של משרד ההגירה הויאטנמי. האישור מהווה אסמכתא שהוצאתם ויזה והיא מחכה לכם בשדה התעופה. לכן השימוש בסוג הויזה הזה אפשרי רק למי שמגיע לויאטנם בטיסה, היות ואפשר לקבל את הויזה בהצגת האישור רק בשדות התעופה הבינלאומיים של ויאטנם שנמצאים בהאנוי, הו-צ’י-מין(סייגון), דה-נאנג. השירות אפשרי 24 שעות ביממה, 365 יום בשנה.

 

מסמכים נדרשים על מנת לקבל ויזה בהגעה (Visa On Arrival) בויאטנם

החלק החשוב בתהליך הוצאת הויזה הוא קבלת מכתב האישור, היות ובלעדיו לא תוכלו לעלות על הטיסה לויאטנם, וכמובן שלא תוכלו לקבל ויזה בויאטנם במידה ואיכשהו כן הצלחתם לעלות על הטיסה. אך מעבר לכך, ישנן דרישות נוספות של מחלקת ההגירה של ויאטנם בנוגע למסמכים שיש להציג בשדה התעופה. הרשימה הבאה מרכזת לכם את כל הדברים שאתם צריכים להביא איתכם לויאטנם על מנת לקבל את הויזה בשדה התעופה:

  • עותק מודפס של מכתב האישור הרשמי שקיבלתם במייל.
  •  2 תמונות פספורט בגודל סטנדרטי (4*6 ס”מ או 4*3 ס”מ).
  •  דולרים במזומן כדי לשלם את מס החתימה בשדה התעופה בויאטנם. גובה המס הוא:
      25 דולר לכניסה חד פעמית (חודש או שלושה חודשים)
      50 דולר לכניסה רב פעמים (חודש או שלושה חודשים)
    שימו לב- אפשר לשלם גם במטבע ויאטנמי (דונג).
  •  בשדה התעופה של ויאטנם תקבלו טופס עם פרטים שיש למלא. את הטופס צריך למלא כל מי שרוצה להיכנס לויאטנם. תוכלו להדפיס את הטופס ולמלא אותו מראש או אפילו בזמן הטיסה, ובכך לחסוך זמן בשדה התעופה של ויאטנם. קישור לטופס. שימו לב- לא חייבים להדפיס אותו, אפשר גם למלא אותו בשדה התעופה ואין עם זה שום בעיה. להורדת הטופס לחץ כאן