חיסונים ומידע בריאותי למטיילים בויאטנם

הבהרה- כותב המאמר אינו רופא ואינו בא להמליץ על שום טיפול. המידע במאמר מועתק מאתר משרד הבריאות ומאתר מרפאת "מור למטייל". המידע ניתן כשירות לגולשי האתר ואין להסתמך עליו.

במאמר הבא אספנו לכם את המלצות משרד הבריאות ומרפאות המטיילים לגבי חיסונים לפני נסיעה לויאטנם, ואזהרות רפואיות כלליות לפני הגעה לויאטנם. שימו לב- מומלץ בכל מקרה להתייעץ עם רופא או במרפאת מטיילים לגבי חיסונים ותרופות לפני היציאה מהארץ. במדינות עולם שלישי רמת התברואה נמוכה יותר, ויש סיכון גבוהה יותר להידבק במחלות שלא קיימות בישראל.

במהלך השהייה בחו"ל עלולים המטיילים להידבק במחלות. רמת הסיכון להידבקות במחלות שונה מארץ לארץ. במהלך טיול למדינות עולם שלישי, רמת הסיכון להידבק במחלות עולה, בעיקר בגלל התנאים הבאים:

  • רמת התברואה נמוכה יותר
  • תנאי השהות בחו"ל קשים יותר (טיול תרמילאים)
  • משך השהות ארוך יותר
 
מומלץ לנוסעים לחו"ל להתייעץ בצוות מרפאת מטיילים לגבי הצורך בחיסונים ובטיפול מונע. מומלץ להגיע בפעם הראשונה למרפאת המטיילים לפחות 6 שבועות לפחות לפני מועד הנסיעה, מכיוון שיש חיסונים הניתנים כסדרה עם הפסקות בין החיסונים, וכל תקופת החיסונים עלולה לקחת מספר שבועות.
ההחלטה על מתן חיסון, השלמת חיסונים או טיפול מונע ניתנת לכל אדם באופן פרטני ע"י רופא בלבד, ולכן חשוב להתייעץ עם רופא ולא להסתמך רק על מידע שקוראים באינטרנט.
 
במרפאות מטיילים בלשכות הבריאות (קיימות מרפאות מטיילים גם בקופות החולים, בבתי חולים וכד') יוכלו להמליץ לכם על הטיפול הרפואי המתאים לפני הטיסה,על סמך בסיס מצבו החיסוני של הנוסע, תנאי הנסיעה ומשך השהייה. את רשימת מרפאות המטיילים תוכלו למצוא כאן.

כאמור, להבטחת האפשרות להשלמת כל החיסונים המומלצים, רצוי לפנות בהקדם למרפאת המטיילים – מומלץ לפנות למרפאת המטיילים לפחות 6 שבועות לפני הנסיעה.

על איזה חיסונים ממליצים במרפאות המטיילים בד"כ לפני נסיעה לויאטנם

אספנו פה את רשימת החיסונים שבד"כ מומלץ לעשות לפני נסיעה לויאטנם. עם זאת, ההחלטה אם ואיזה חיסונים לעשות צריכה להיות בליווי של רופא.

דלקת כבד A – מומלץ לכל המטיילים.
טיפוס הבטן – מומלץ לרוב המטיילים.
דלקת כבד B – מומלץ לרוב התרמילאים (בד"כ לא מומלץ למטיילים בטיול קצר).
פוליו  IPV – בד"כ לא מומלץ (למעט חיסוני ילדות רגילים).
חצבת אדמת חזרת – מומלץ לכל אחד להיות מחוסן לפי לוח החיסונים של המדינה.
דיפטריה טטנוס שעלת – מומלץ לכל אחד להיות מחוסן כל 10 שנים (בנסיבות מסוימות כל 5 שנים).
דלקת מוח יפנית – בד"כ לא מומלץ למטיילים בטיול  קצר. מומלץ לרוב התרמילאים בין אפריל לנובמבר השוהים באזורים כפריים מעל חודש.
כלבת- מומלץ למטיילים השוהים זמן רב או יש סיבה אחרת שהם יהיו בסיכון (מקומות מרוחקים / עבודה עם בעלי חיים).

סיוע רפואי והדרכה

אני צריך לקחת תרופות למניעת מלריה?

מלריה הינה מחלה קשה אשר מועברת לבני אדם דרך יתושים. המחלה נפוצה במדינות עולם שלישי, ואם לא מקבלים טיפול נכון לאחר הידבקות, יש למחלה השלכות קשות ובמקרים מסויימים היא עלולה אף לגרום למוות. למטיילים השוהים באזורים תיירותיים אין צורך לקחת תרופות נגד מלריה. לחלק מהתרמילאים יש צורך לקחת תרופות נגד מלריה. מעבר ללקיחת תרופות, אפשר למנוע הידבקות במלריה גם על ידי הימנעות מעקיצות יתושים. אפשר לעשות זאת ע"י חומר דוחה יתושים ובגדים ארוכים. למידע נוסף על מלריה אתם יכולים להיכנס ללינק הזה.

מאילו עוד מחלות יש להיזהר בויאטנם

שפעת העופות – קיים במדינה אבל לא בבני אדם מאז 2012. יש להימנע ממגע עם עופות. אפשר לאכול עוף, כל עוד הוא מבושל היטב.
שחפת – נפוצה באוכלוסייה מקומית. אנשים בסיכון גבוהה להידבק יכולים לבצע בדיקת מנטו לפני הנסיעה.
קדחת דנגי – המחלה מועברת ע"י עקיצת יתוש (בד"כ עוקץ בשעות היום). אין חיסון – יש להתמגן בפני עקיצות. הסיכון להידבק קיים בכל המדינה כולל בערים (במיוחד בהו צ'י מין).
בילהרציה – המחלה נגרמת ע"י טפיל שחודר את העור בעת רחיצה במים מזוהמים. מומלץ לא להתרחץ בנהר המקונג.
מחלות מועברות ע"י פרושים וקרציות – יש להתמגן בהתאם.
נשיכות בעלי חיים כלבת – נפוצה בווייטנאם. מומלץ לשטוף כל נשיכה עם מים וסבון ולגשת לטיפול רפואי מידי.
* ההמלצות וההנחיות אינן מהוות תחליף לייעוץ רפואי.

הבהרה- כותב המאמר אינו רופא ואינו בא להמליץ על שום טיפול. המידע במאמר מועתק מאתר משרד הבריאות ומאתר מרפאת "מור למטייל". המידע ניתן כשירות לגולשי האתר ואין להסתמך עליו.